Laesetovet.dk

   

                  Laessetovet.dk

                  Kragelundvej 16

                  6330 Padborg

                  kim@laessetovet.dk

                  CVR: 41314044

Hvordan virker læssetovet?

 

Læssetovet virker ved brugen af negativ og postitiv forstærkning.

Læssetovet gør at hesten ikke kan bakke væk fra traileren. Bakker hesten, strammer tovet bagom og over ryggen og hesten stopper med at bakke.

Når hesten så reagerer korrekt - dvs. ved at flytte vægten frem, flytte et ben fremad eller gå et skridt frem, så løsnes tovet med det samme.


Dette kan så forstærkes yderligere med brug af godbider /foderbelønning. Hver gang hesten reagerer korrekt fx ved at gå frem gives en godbid eller ved at der ligger foder oppe i traileren til hesten.


  

Hvad er et læssetov?


Et læssetov er et tov, der hjælper dig til en rolig og behagelig læsning af din hest. Tovet gør at hesten ikke kan bakke eller springe væk. Når hesten ikke kan bakke, er der kun en vej og det er op i traileren. Dette accepterer hesten hurtigt og går ind.

 

Et læssetov er utrolig hurtig at montere på hesten og kan gøres af en person.

 


Er brug af Læssetovet tvang?


 


Nej! Læssetovet er på ingen måde tvang. Hesten tvinges ikke op, men går selv i sit eget tempo. Læssetovet er et hjælpemiddel lige såvel som pisk og sporer er det. Bruges læssetovet som tvangsmiddel er det brugeren af tovet, der tvinger og ikke tovet selv.

 

Hvorfor læssetov?

 

Et læssetov lærer din hest at gå op i en trailer uden voldsomme metoder som pisk, 4 "stærke mænd" og lign. Hesten lærer vha. læssetovet, at gå stille og roligt op i traileren og ud igen. Alt dette uden tvang eller andre ufine metoder.

 

Forskellen på læssetov og longeliner bag hesten?

 

To longeliner bag hesten kan være en farlig løsning. For det første sidder longelinerne så lavt på hesten (ofte ved haserne), at kaster hesten sig tilbage vil den falde bagover og ned på bagparten. Dette kan have store konsekvenser både psykisk og fysisk for hesten. Desuden kan longelinerne meget nemt springe, med det resultat at hesten også falder.

Læssetovet er konstrueret, så det sidder oppe ved hestens lår og går op over ryggen på hesten. På den måde kan hesten ikke falde baglæns. Desuden er tovet lavet i et yderst slidstærk materiale, med meget høj brudstyrke så det ikke springer.


 

Hvilke heste kan læssetovet anvendes på?


Læssetovet kan anvendes på alle heste og ponyer uanset størrelse. Tovet kan, fra nyt, justeres i størrelse, så det passer til netop din hest/pony.


Hvilke læsningsproblemer hjælper læssetovet på?

 


    -Hesten nægter at gå op i traileren.

    -Hesten kommer kun op på rampen 

     inden den løber ud igen.

    -Hesten bakker ud af traileren inden 

     den er kommet op.

    -Hesten stejler.

    -Hesten løber for hurtigt ud af traileren.

    -Du vil gerne kunne læsse din hest selv.

    -Lignende læsseproblemer.


  

Copyright © All Rights Reserved  Læssetovet.dk